2019-06-06

Batteridrivna verktyg - lättare, snabbare och starkare

Popnittänger har ständigt utvecklats genom åren trots att de till stor del fortfarande ser likadana ut på utsidan. En av de viktiga framstegen är lanseringen av batteridrivna verktyg. Med batteridrivna verktyg slipper du sladdar som är i vägen och kan snabbt och smidigt montera ett stort antal popnitar. 


https://www.rivet-expert.com/se/verktyg/batteridrivna-popnittanger-blindnitmuttertanger/batteridrivna-popnittanger/gesipa-powerbird-pro-gold-batteridriven-popnittang/
Gesipa Powerbird Pro är ett av de kraftigaste batterverktygen på marknaden


Popnitar uppfanns redan innan första världskriget, och i takt med att de kom att bli allt mer hållfasta ställdes högre krav på verktygen som monterar dem. 

Pneumatiska verktyg som drivs med tryckluft har i många år varit standard inom området. Dessa verktyg är kraftiga och fungerar utmärkt i exempelvis produktionslinjer, men har begränsningar när det kommer till bärbarhet. Smidigheten att ta med en batteridriven popnittång till en arbetsplats är en av anledningarna till att dessa verktyg ökat allt mer i popularitet.


Batteridrivna popnittänger klarar popnitar i olika storlekar och material


Till skillnad från tryckluftsdrivna popnittänger använder de bärbara verktygen batterier istället för tryckluft. Detta gör dem utmärkta för en mängd användningsområden, inklusive svåråtkomliga utrymmen. Våra verktyg är dessutom ergonomiskt utformade vilket underlättar hantering. 

Den senaste generationens batteridrivna popnittänger är lättare, snabbare och starkare. Gesipa AccuBird, som ett exempel, monterar upp till 1500 popnitar per laddning. Ett av våra senaste verktyg, RE-50, väger endast 1,67 och är trots det mycket kraftigt med god prestanda. Gesipa PowerBird Pro Gold är ett av de kraftigaste verktygen på marknaden med en dragkraft på 20 000 N.  


RE-50 är den lättaste batteridrivna popnittången i vårt sortiment


Utöver prestandan är alla verktyg som Rivet-Expert erbjuder mycket användarvänliga. Du kan nu montera blindnitar med ett enkelt knapptryck!

Vi har ett brett utbud av batteridrivna popnittänger för att uppfylla varje behov. Du hittar hela sortimentet här. Är du osäker på vilket verktyg som passar dig bäst? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna.

För blindnitmuttrar används istället en blindnitmuttertång


Är det istället blindnitmuttrar du vill montera? Se vårt utbud av batteridrivna blindnitmuttertänger här.