2019-05-09

Popnitar i stål - fördelar och användning

På grund av deras styrka, hållbarhet och mångsidighet tillhör popnitar i stål några av de vanligaste typerna på marknaden. Popnitning är en modern form av nitning som är optimal när du endast har åtkomst till ena sidan av arbetsstycket. Just popnitar i stål har blivit ett förstahandsval för många tack vare deras unika styrkor. 


Popnitning har kommit att bli en standardmetod för infästning i tunna material inom en mängd olika branscher och områden. För att göra lyckade infästningar med popnitar är det av stor vikt att materialkombinationen väljs rätt. Anledningen till detta är främst att undvika korrosion. Korrosion sker när två metaller som inte passar ihop kommer i kontakt med varandra.

En av anledningarna att popnitar i stål har blivit allt mer populära under de senaste åren är att de är motståndskraftiga mot korrosion. Seal-link trycktäta popnitar är dessutom gas- och vattentäta, vilket gör dem till en optimal lösning i många situationer.

Popnitar i stål används för en mängd olika applikationer, såsom byggarbeten, möbler, fordon och vitvaror, för att bara nämna några. Popnitar i rostfritt stål är särskilt populära inom bland annat transport och kraftproduktion.

Är detta ett material för dig kan du beroende på användningsområde välja mellan popnitar i stål eller i rostfritt stål. Rostfritt är det starkaste alternativet som även är lämpligt för montering utomhus eller på andra platser där popniten utsätts för väta.

Är du ute efter högkvalitativa popnitar i stål eller rostfritt stål? Bläddra igenom Rivet-Experts utbud genom att klicka här. I sortimentet finns en bredd av modeller i både stål, rostfritt stål och andra metaller.