2019-03-14

Montera en blindnitmutter - så här gör du

Att montera en blindnitmutter är inte svårt. Det du behöver är ett särskilt utformat verktyg, en blindnitmuttertång, med munstycken som klarar storleken på blindnitmuttern. Dessa verktyg kan antingen vara tryckluftsdrivna, batteridrivna eller manuella handverktyg. Innan du applicerar en blindnitmutter behöver ett hål borras eller stansas i materialet. Därefter är du redo att applicera blindnitmuttern i tre enkla steg.


Steg 1: Skruva blindnitmuttern på verktyget



Första steget är att applicera blindnitmuttern på nitverktygets munstycke. Blindnitmuttern ska skruvas på hela vägen; det måste finnas minst en skruvgänga ut ur blindnitmuttern. Denna del placeras sedan i det förborrade hålet.


Steg 2: Fäst blindnitmuttern



Det andra steget är att använda verktyget för att fästa nitmuttern och därmed dra ihop det andra huvudet på baksidan av arbetsstycket. Hur detta går till beror på vilken typ av verktyg du använder - vanligtvis är det att klämma ihop verktyget eller att trycka på en knapp.


Steg 3: Skruva av verktyget



Det slutliga steget är att avlägsna verktyget från den monterade blindnitmuttern. Detta görs helt enkelt genom att skruva av det, manuellt eller automatiskt beroende på verktyg.

Med rätt modell och storlek av blindnitmutter kombinerat med ett anpassat blindnitmutterverktyg har du nu en stark montering.