2019-01-03

Guide: Vilken blindnitmuttertång är rätt för dig?


För dig som är ute efter en blindnitmuttertång men tvekar på vilken av alla modeller som är rätt val för dig har vi satt ihop denna guide. Här presenteras produktrekommendationer för olika typer av behov. Guiden är uppdelad i tre huvudkategorier - manuella, batteridrivna och tryckluftsdrivna blindnitmuttertänger. Samtliga produkter finns att beställa via Rivet-Experts webbshop. För mer information om vardera produkt eller för att beställa, klicka på bilderna.


Manuella blindnitmuttertänger


Manuella blindnitmuttertänger är lämpliga för mer sporadisk användning och när ett mindre antal blindnitmuttrar ska monteras. Utbudet av manuella blindnitmuttertänger innefattar både verktyg med enhandsgrepp och tvåhandsgrepp samt verktyg med snabbspindelfunktion och med spärrfunktion.


När ett lågt pris är viktigt


PLN Blindnitmuttertång är ett prisvärt alternativ när du är ute efter ett enkelt men ändå robust verktyg. Denna tång passar för blindnitmutter typ M3 - M4 - M5 - M6. Verktyget är lämplig för hobbyanvändning och för dig som vill applicera ett fåtal blindnitmuttrar per år. Vid mer frekvent användning rekommenderar vi ett starkare verktyg. 



För krävande användning


NOVA 12N har ett spärrsystem utvecklat för att ge ett kompakt och lättare verktyg än de flesta andra blindnitmuttertänger på marknaden. Med denna modell kan blindnitmuttrar från M4 upp till M12 smidigt monteras.



För en snabbare process



Utbudet av blindnitmuttertänger med en så kallad spindel för snabb avgänging är omfattande. Du använder spaken för att enkelt avgänga muttern från verktyget. Ett verktyg som är utrustat med detta är GBM 30 från Gesipa som passar för montering av blindnitmutter typ M3 upp till M10.

För ytterligare verktyg utrustade med spindel, i alla prisklasser, se hela vårt utbud av manuella blindnitmuttertänger här.



Batteridrivna blindnitmuttertänger


Med en batteridriven blindnitmuttertång kan större serier blindnitmuttrar monteras var och när som helst. Dessa verktyg är mångsidiga och möjliggör smidig användning utan sladd.


För professionell montering


För enkel och professionell montering av blindnitmuttrar är Gesipa Firebird ett bra alternativ. Detta är ett användarvänligt verktyg för montering av blindnitmutter upp till M10 i alu, upp till M8 i stål och upp till M6 i rostfritt stål. 



När bara det bästa är gott nog

Är du ute efter det allra bästa i denna kategori kan Gesipa Firebird Pro Gold vara rätt val för dig. Detta batteridrivna blindnitmutterverktyg har en borstlös DLC-motor med en dragkraft på upp till 20.000 N och kan montera cirka 800 blindnitmuttrar av typen M6 stål per batteriladdning. Gesipa Firebird Pro Gold har elektronisk styrning av den inställda slaglängden och en LED-skärm.



Tryckluftsdrivna blindnitmuttertänger


För tyngre industriella applikationer är tryckluftsdrivna blindnitmuttertänger särskilt lämpliga. Båda dessa alternativ är tillverkade av högvärdiga material och uppfyller ställda krav på effektivitet och hållbarhet.


Prisvärd favorit


Det populära lättviktsverktyget AS-4 väger endast 1,65 kg och är samtidigt lämpligt för tunga industriella applikationer. Denna tryckluftsdrivna blindnitmuttertång är avsedd för montering av blindnitmutter M3 upp till M12.



För blixtsnabb montering


Gesipa Firefox 2 är det ultimata valet för professionell montering av blindnitmutter med tryckluft. Med detta blindnitmutterverktyg kan cirka 800 blindnitmuttrar av typen M6 i stål monteras per batteriladdning. Verktyget är lämpligt för blindnitmutter av typen M3 upp till M10 i alla material och upp till M12 i aluminium och stål.