2018-11-15

Aluminium, stål eller rostfri - en popnit för varje användning


Om du söker något att sammanfoga tunnare material med kan blindnitar, eller popnitar som de också kallas, vara rätt alternativ för dig. Popnitar lämpar sig för många olika material men vilken typ popniten har kan behöva anpassas beroende på vad som ska sammanfogas.

På marknaden finns ett brett utbud med olika typer och material att välja mellan. Är du osäker på vilken typ som passar dig? Stål, aluminium eller rostfritt stål? Förzinkade eller färgade popnitar? Rivet-Expert har produktspecialister som kan avgöra vilken typ av nit och splint som passar varje specifika ändamål. Skicka ett meddelande och få personlig rådgivning. Se kontaktuppgifter här eller i menyn till höger.

Nedan kan du se en översikt av de tre huvudkategorierna av popnitar. Dessa varianter finns i sin tur alla i olika material.


Riv-link standard popnitar 


Riv-link popnitar är utvecklade för generell användning och är lämpliga för en mängd olika tillämpningar. Dessa multifunktionella nitar ger starka förband till låga kostnader och finns i många materialkombinationer, huvudformer och storlekar. Se de olika varianterna i vår webbshop här.




Seal-link trycktäta popnitar slutna 


Detta sortiment av blindnitar passar utmärkt för gas- och vattentät montering. En förutsättning för att sammanfogningen ska bli garanterat gas- och vattentät är att popniten placeras i ett hål som är 0,1 mm större än nitdiametern. Klicka här för att se de olika modellerna.




Multi-link multigripnit popnitar


Dessa nitar har ett större greppområde än andra modeller. Eftersom de kan användas i material av varierande tjocklekar behövs färre typer av nitar. I vår webbshop kan du se de olika modellerna av multigrip popnitar.